В Украине реализуется проект "Карта младенца"

10.10.2002, 12:54

В Киеве состоялась презентация инновационного проекта "Карта младенца" в Украине, аналога известного европейского проекта "Baby Boom", в рамках которого около 98% молодых мам в 7 странах Европы получают бесплатную информацию по уходу за новорожденным ребенком. (укр.)

В Україні проект "Картка немовляти" реалізовується Державним комітетом України у справах сім'ї та молоді та компанією "Бі Ес Сі Ей Україна". "Картка немовляти" - проект спеціально розроблений для молодих батьків. Основною метою проекту є регулярне озайомлення батьків з рекомендаціями провідних українських та європейських виробників якісного дитячого харчування та товарів для дітей, інформування про медичні препарати, засоби гігієни, продукти харчування тощо.

Даний проект реалізовується у таких напрямках: видання посібника для батьків "Немовлятко", "Картка немовляти" та "Клуб молодих батьків".

Перше україномовне видання "Немовлятко" - це практичний посібник, який щоденно допомагатиме молодим батькам у догляді, харчуванні та вихованні дитини від народження до року.

Картка немовляти - це символічне свідоцтво малюка, де є фото, і дані про народження, і місце проживання, дані про батьків.

"Клуб молодих батьків" - це безкоштовні консультації соціальних працівників, неонатологів, педіатрів, фізіологів стосовно грудного вигодовування, розвитку та догляду за дитиною, це поради провідних виробників якісного дитячого харчування, товарів для немовлят тощо.

Під час презентації відбулося підписання угоди про спільну діяльність між Державним комітетом України у справах сім'ї та молоді та компанією "Бі Ес Сі Ей Україна", у напрямку реалізації проекту "Картка немовляти" в регіонах України. Прийнято рішення регулярно проводити круглий стіл присвячений соціальній відповідальності рекламодавців.

Співпраця між представниками центральних органів виконавчої влади, органами охорони здоров'я, майбутніми мамами та виробниками продукції для молодих батьків сприятиме створенню основи для поліпшення досить складної в нашій країні демографічної ситуації.
По материалам пресс-релиза компании "Би Эс Си Эй Украина".

Читайте також