В Луцке обсуждались вопросы регионального украино-польского сотрудничества

13.11.2002, 15:55

Сегодня, 13 ноября, в Луцке состоялось третье заседание украино-польского Межправительственного Координационного Совета по вопросам межрегионального сотрудничества. (укр.)

З української сторони на засіданні Ради головував Державний секретар Міністерства закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олександр Чалий, з польської - заступник Державного секретаря Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Республіки Польща Зенон Косіняк-Камиш.

Українська сторона привітала досягнення Польщі у процесі переговорів щодо вступу до Європейського Союзу і висловила сподівання, що її майбутнє членство в ЄС зміцнюватиме та поглиблюватиме двосторонні україно-польські відносини та сприятиме подальшій інтеграції України до ЄС.

Польська сторона виявила зацікавленість у просуванні реформ в Україні та готовність до продовження підтримки євроінтеграційних прагнень України.

Рада доручила її відповідним Комісіям забезпечити подальше опрацювання з відповідними підрозділами ЄК спільної концепції формування і реалізації проектів з прикордонного співробітництва в рамках програм Тасіs та Phare. Ця робота передбачатиме здійснення моніторингу конкретних проектів, що фінансуються за рахунок ЄС.

Сторонами було відзначено актуальність та важливість у повсякденному житті прикордоння спільних проектів, які здійснюються сторонами у розбудові пунктів пропуску і прикордонної інфраструктури на спільному кордоні, а також підготовки проекту "Охорона Шацького Національного природного парку, підвищення ефективності використання його рекреаційних можливостей".

Прийнято рішення Ради про спільне звернення до Європейської Комісії з пропозицією стосовно погодження та підтримки концепції формування і реалізації україно-польських проектів з прикордонного співробітництва у рамках програм Тасіs і Phare.

Сторони домовилися про те, що наступне засідання Ради відбудеться у ІІ кварталі 2003 року на території прикордонного воєводства Республіки Польща.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також