Украинские миротворцы примут участие в Полицейской Миссии ЕС в Боснии и Герцеговине

24.12.2002, 13:40

23 декабря в Представительстве Украины при Европейском союзе состоялась церемония подписания Соглашения между Украиной и Евросоюзом об участии Украины в Полицейской Миссии ЕС в Боснии и Герцеговине. (укр.)

З боку України Угоду підписав Представник нашої держави при ЄС Р. Шпек. З боку Європейського союзу - Посол Данії при Політико-безпековому комітеті М. Овервад.

Угода знаменує собою якісно новий етап розвитку співробітництва і взаємодії України з Європейським союзом у сфері європейської політики безпеки та оборони. Вона вперше в історії стосунків Україна-ЄС встановлює принцип асоціації України з окремим аспектом політики ЄС.

Сторони Угоди висловили впевненість, що її реалізація за участі інших партнерів ЄС дозволить зробити вагомий внесок у процес створення в Європі регіону верховенства права, стабільності та безпеки.

За домовленостями з ЄС, у Поліцейській Місії у БіГ братимуть участь 5 українських миротворців, які, як очікується, прибудуть до Сараєво вже у січні 2003 року - з самого початку роботи місії ЄС.

Зазначена Місія є першою в історії функціонування Євросоюзу польовою операцією у контексті європейської політики безпеки та оборони. Участь нашої держави у ній може стати прикладом для продуктивного розвитку інших аспектів співпраці та взаємодії з Євросоюзом.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також