Правительство Украины объявляет войну торговле людьми

26.12.2002, 11:43

В Украине создан Межведомственный координационный совет по вопросам противодействия торговле людьми. (укр.)

Ще в 1999 році урядом України було затверджено державну Програму запобігання торгівлі жінками і дітьми на 1999-2001 роки. В червні 2002 року ухвалено аналогічну Комплексну програму, розраховану на 2002-2005 роки.

А 25 грудня на засіданні Кабінету Міністрів України утворено Міжвідомчу координаційну раду з питань протидії торгівлі людьми. Передбачається таким чином сприяти об'єднанню зусиль центральних органів виконавчої влади, установ і громадських організацій у боротьбі з цим генебним явищем.

Рада здійснюватиме контроль за виконанням органами виконавчої влади заходів, визначених Комплексною програмою протидії торгівлі людьми, забезпечуватиме роботу регіональних постійно діючих комісій з питань координації зусиль та обміну інформацією стосовно запобігання торгівлі людьми, сприятиме реалізації міжнародних програмі і проектів.

Забезпечення діяльності Міжвідомчої координаційної ради з питань протидії торгівлі людьми здійснюватиметься в межах коштів, передбачених Кабінетом Міністрів України на здійснення відповідних заходів.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також