Азербайджан предлагает Украине участие во всех нефтегазовых проектах

16.02.2002, 14:22

Уровень межгосударственных связей и стратегического партнерства, которые сложились между Украиной и Азербайджаном, требуют усиления экономической стороны отношений двустороннего сотрудничества, поскольку торгово-экономическое направление занимает ключевое место в украино-азербайджанских отношениях. (укр.)

Про це заявив Віце-прем'єр-міністр України Олег Дубина по закінченню підсумкового четвертого засідання міжурядової україно-азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва.

Олег Дубина констатував, що динаміка торгово-економічного співробітництва між двома країнами не відповідає потенційним можливостям та національним інтересам обох країн та відмітив необхідність в поточному році більш тісного розвитку україно-азербайджанських відносин. Сторони проаналізували хід виконання Програми довгострокового економічного співробітництва між Україною та Азербайджаном та вирішили два рази на рік обмінюватися інформацією щодо реалізації заходів, запланованих Програмою.

За словами Олега Дубини, під час засідання обговорювалась також можливість участі Азербайджану в проекті нафтопроводу Одеса-Броди та активізація участі України у розробці нафтогазових родовищ в Азербайджані.

Співголова комісії заступник Прем'єр-міністра Азербайджану Аббас Аббасов зазначив, що Баку також пропонує Україні розглянути можливість її участі у всіх нафтогазових проектах, що реалізуються у регіоні, зокрема, в проекті будівництва нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан та газопроводу Баку-Тбілісі-Ерзрум. Азербайджан також запропонував Україні взяти активну участь в управлінні Сумгаітським трубопрокатним заводом.

Сторони підписали низку угод про співпрацю, зокрема, у галузі залізничнодорожнього транспорту, машинобудування, кооперативних поставок продукції технічного значення, охорони авторського права та сміжних прав.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також