Отношения с Украиной являются приоритетом внешней политики Канады

19.02.2002, 10:56

18 февраля Министр иностранных дел Украины А. Зленко принял Государственного секретаря Департамента иностранных дел Канады по вопросам Центральной и Восточной Европы и Ближнего Востока Г. Нутсона. (укр.)

В ході зустрічі Г. Нутсон відзначив, що Україна є першою державою, яку він відвідує з робочим візитом після призначення на посаду в січні цього року. Канадська сторона підкреслила, що розвиток відносин з нашою державою традиційно є одним з найважливіших пріоритетів зовнішньої політики Канади в регіоні Центральної та Східної Європи та підтвердила намір розвивати партнерські відносини з Україною.

Під час зустрічі були обговорені питання взаємодії двох держав в НАТО, проблематика близькосхідного врегулювання та становище на Балканах. Міністр А. Зленко висловив канадській стороні вдячність за дієву підтримку, яку Канада надає нашій державі в процесі вступу до СОТ. Сторони висловилися за активізацію двостороннього співробітництва у торговельній та інвестиційній галузях. У цьому контексті були обговорені конкретні кроки, реалізація яких сприятиме росту товарообігу та залученню канадських інвестицій в економіку України.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також