Еще один шаг к ВТО

20.02.2002, 15:53

Сегодня, 20 февраля, в Женеве (Швейцария) в рамках переговоров со странами-участницами Рабочей группы по вопросам вступления Украины в ВТО украинская делегация подписала двусторонние Протоколы по доступу на рынки товаров и услуг с Канадой и Республикой Корея. (укр.)

До складу делегації України, яку очолив з Перший заступник Державного секретаря Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України А. Гончарук, входять заступник Державного секретаря МЗС України О. Бережний, перший заступник Голови Державного департаменту інтелектуальної власності В. Жаров, представники інших Міністерств та відомств України.

Під час підписання А. Гончарук підкреслив, що укладення Протоколу з Канадою, важливим торгівельним партнером України та впливовим членом так званої "великої торговельної четвірки" (до якої крім Канади входять США, ЄС та Японія), безумовно, позитивно впливатиме на хід загальних переговорів в рамках Робочої групи і стане чітким сигналом для інших торгівельних партнерів України щодо незворотності України на шляху реформ та наближення її до стратегічної мети набуття членства в СОТ.

На 21 лютого заплановано проведення неформального засідання Робочої групи, в рамках якого буде здійснено огляд українського законодавства в зовнішньоторговельній сфері, проаналізовано хід переговорів з делегаціями країн-членів Робочої групи.

В рамках наступних двох днів також заплановано проведення окремих зустрічей делегації України з Представником США при СОТ Л. Дейлі, делегаціями ЄС, Австралії, Польщі, Куби, Угорщини.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також