Готовится к подписанию Договор о режиме украино-румынской границы

21.02.2002, 12:19

18 и 19 февраля в Киеве состоялся очередной раунд украино-румынских переговоров по подготовке проектов Договора о режиме украино-румынской государственной границы и Соглашения о делимитации континентального шельфа. (укр.)

В Києві відбувся черговий раунд переговорів української і румунської експертних груп щодо підготовки єдиних консолідованих текстів проекту Договору про режим україно-румунського державного кордону, співробітництво та взаємну допомогу з прикордонних питань та проекту Угоди про делімітацію континентального шельфу і виключних економічних зон України та Румунії в Чорному морі.

Під час переговорів експертним групам вдалось завершити розпочату минулого тижня в Бухаресті роботу із згаданих питань.

27-28 лютого цього року в Бухаресті відбудеться засідання делегацій України і Румунії щодо узгодження проектів Договору та Угоди на рівні заступника Державного секретаря МЗС України Олександра Моцика та Державного секретаря МЗС Румунії Крістіана Дяконеску.

Українська сторона виходить з необхідності підписання Договору про режим україно-румунського державного кордону, співробітництво та взаємну допомогу з прикордонних питань в першій половині цього року під час візиту Президента Румунії до України.

Обов'язковою умовою підписання Договору має бути чітке підтвердження в ньому існуючої лінії державного кордону між Україною і Румунією.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також