Представитель ЕК награжден украинским орденом

21.02.2002, 11:23

Министр иностранных дел Украины Анатолий Зленко вручил орден "За заслуги" III степени главе Представительства Европейской комиссии в Украине Норберу Жустену. (укр.)

Як відомо, 17 жовтня 2001 року Президент України Леонід Кучма підписав відповідний Указ про нагородження Н. Жустена цією високою нагородою за вагомий особистий внесок у розвиток співробітництва України з країнами ЄС у вирішенні питань ядерної безпеки.

За словами глави зовнішньополітичного відомства України, нагородження європейського урядовця є визнанням його ключової ролі у розв'язанні комплексу проблем, пов'язаних з Чорнобильською катастрофою, забезпеченням ядерної безпеки та реформуванням енергетичного сектору України.

Колишній голова Відділу ядерної безпеки Генерального Директорату зовнішніх зносин Європейської комісії Н. Жустен брав безпосередню участь у переговорах щодо Меморандуму про взаєморозуміння між Великою Сімкою та Україною стосовно закриття ЧАЄС. Зокрема, за його активного сприяння Євросоюз надав Україні значну фінансову допомогу в рамках реалізації проекту "Укриття".
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також