Появляется новая генерация украинских боксеров

26.02.2002, 13:46

В Белой Церкви завершился Второй открытый чемпионат Вооруженных Сил Украины по боксу на призы братьев Кличко. (укр.)

20-23 лютого у місті Біла Церква, що на Київщині, у 7-му спортивному клубі Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України проходив Другий відкритий чемпіонат Збройних Сил України з боксу на призи братів Кличків.

Турнір зібрав 86 учасників з 17 регіонів України. В ньому взяли участь представники не тільки армійських спортклубів, а й спортсмени таких відомих боксерських клубів як київський "Козак", донецький клуб ім. Єлісеєва, представників боксерських шкіл Луцька, Хмельницького, Бердичева та Херсона. У двобоях брали участь три майстри спорту міжнародного класу, 30 майстрів спорту України, 45 кандидатів в майстри спорту, завдяки чому любителі боксу стали свідками захоплюючих фінальних двобоїв за звання чемпіона Збройних Сил України.

У ваговій категорії до 51 кг переможцем змагань став рядовий служби за контрактом Сергій Смагора з енергодарського клубу ВПС. У ваговій категорії до 54 кг - майстер спорту міжнародного класу з Луцька Геннадій Озаринський. Представники Донеччини майстри спорту Олег Єфімович (клуб ім. Єлісєєва) та Роман Погребняк (клуб ППО) стали відповідно переможцями у вагових категоріях до 57 та 60 кг.

Фінальні бої у вагових категоріях до 63,5 та 67 кг виграли вихованець енергодарського спортклубу ВПС Сергій Савченко, який разом із золотою чемпіонською медаллю здобув і звання "Майстер спорту України" та місцевого 7-го СК майстер спорту Дмитро Ратошнюк. В інших двобоях чемпіонами Другого відкритого чемпіонату Збройних Сил України з боксу у вагових категоріях до 71, 75, 81 та більше 91 кг стали представники київського клубу Військово-Повітряних Сил - майстри спорту рядовий Богдан Трусь, молодший сержант Володимир Мімін та вихованець клубу Дмитро Ананьєв, а також майстер спорту міжнародного класу Артем Царіков з Миколаєва. У ваговій категорії до 91 кг переможцем став представник луцької боксерської школи майстер спорту міжнародного класу Олег Бокало.

За славною когортою вихованців армійського боксу братами Віталієм і Володимиром Кличками, Валерієм і Володимиром Сидоренками, прапорщиком В'ячеславом Сенченком та мічманом Сергієм Доценком ясно проглядається нова генерація українських боксерів, які брали участь у Другому відкритому чемпіонаті Збройних Сил України. Озброєні досвідом цього чемпіонату та під проводом заслужених тренерів України, зокрема, Володимира Золотарьова, Михайла Мациха та Володимира Манзулі вони матимуть шанси на успіх на чемпіонаті України, що проходитиме в березні у Луцьку, та на вересневому чемпіонаті світу серед військовослужбовців в Ірландії.

Всі призери чемпіонату крім медалей отримали призи, які було встановлено всесвітньо відомими українськими боксерами, колишніми армійцями Віталієм та Володимиром Кличками і Головним управлінням фізичної культури та спорту Київської міської державної адміністрації - грошові премії, годинники та чудові книги про місто Київ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також