Стратегическое партнерство Украины и Польши углубляется

05.02.2002, 12:15

4 февраля в Киеве состоялась встреча Премьер-министра Украины Анатолия Кинаха с главой Совета Министров Республики Польша Лешеком Миллером, который находился в Украине с однодневным официальным визитом. (укр.)

Під час зустрічі український та польський Прем'єри обговорили такі важливі питання, як двостороння співпраця та координація дій України і Польщі по напрямам європейської інтеграції. На думку Прем'єр-міністра України, розширення кордонів Європейського союзу буде поглиблювати демократичні і ринкові реформи в Україні.

Йшлося також і про подальше поглиблення координації дій у банківській та фінансовій сферах, гірничо-металургійному комплексі, вугільній галузі, машино- та суднобудуванні, духовній та культурній сферах, створення сприятливих умов для інвестицій тощо.

Одним із головних пріоритетів співпраці сторони визначили діяльність у паливно-енергетичному комплексі.

У свою чергу Лєшек Міллер висловив зацікавлення у продовженні робіт у будівництві нафтопроводу "Одеса-Броди-Гданськ". За його словами, уряд Польщі підтримуватиме участь польських фірм у консорціумі, які будуть реалізувати цей проект.

Сторони домовилися провести на початку березня засідання Міжурядової україно-польської комісії. Вирішено, що воно відбудеться на прикордонній території, а головуватимуть - Прем'єр-міністри.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також