Министр иностранных дел Украины провел встречу со своим латвийским коллегой

07.02.2002, 11:19

В рамках официального визита в Латвийскую Республику Министр иностранных дел Украины Анатолий Зленко провел встречу со своим латвийским коллегой Индулисом Берзиньшем. (укр.)

Центральне місце у переговорах посіли питання подальшого розвитку двосторонніх відносин, насамперед в політичній, торговельно-економічній та культурній сферах.

Було домовлено активізувати підготовку до візиту Прем'єр-міністра України в Латвію, який має відбутися цього року. Сторони були єдині в тому, що ця подія матиме ключове значення для підтримки подальшої динаміки україно-латвійського співробітництва.

Делегації домовились також продовжити роботу по розбудові договірно-правової бази двосторонніх взаємин.

Індуліс Берзіньш запевнив, що Латвія підтримує зусилля України в напрямку асоціації до Європейського союзу і зацікавлена в її якнайшвидшому асоційованому членстві в цій організації.

У свою чергу Міністр закордонних справ України привітав майбутній вступ Латвії до Євросоюзу і НАТО.

На переговорах були розглянуті також питання становища української діаспори в Латвійській Республіці. Глава зовнішньополітичного відомства України подякував латвійському колезі за підтримку української школи в Ризі.

Сторони обговорили питання діяльності антитерористичної коаліції, подальшу долю Договору про ПРО та інші нагальні питання міжнародних відносин.

За підсумками переговорів глави зовнішньополітичних відомств підписали спільне Комюніке, в якому, зокрема, латвійською стороною висловлюється підтримка зусиль України в напрямку асоціації до ЄС, а також її вступу до СОТ.

У рамках візиту була також укладена міжвідомча угода про співробітництво в галузі охорони здоров'я та медичної науки.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також