В Институте Гете в Киеве обучают бывших военнослужащих

01.03.2002, 15:03

Военнослужащие запаса, которые учатся на языковых курсах, теперь изучают основы менеджмента и финансовой деятельности. (укр.)

1 березня в приміщенні Київського Національного технічного університету КПІ відбудеться випуск групи колишніх військовослужбовців, які пройшли курс мовної підготовки, що проводяться Інститутом Гете у Києві.

14 військовослужбовців запасу отримають сертифікати після закінчення 400-годинних інтенсивних курсів з німецької мови. Їм також будуть вручені сертифікати навчально-координаційного центру "Бізнес Лінк", де вони пройшли спеціалізовані 100-годинні курси з маркетингу та основ менеджменту.

Програму мовної підготовки офіцерів запасу було започатковано НАТО в 1999 році. Вона є одним із напрямків співробітництва між Україною та Альянсом в економічних питаннях. Основною метою реалізації даного проекту є надання допомоги колишнім військовим, або таким, що невдовзі мають бути звільненими у запас, поліпшити свої шанси щодо працевлаштування у цивільному секторі. В Україні цей проект реалізується під патронатом Національного координаційного центру соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку Кабінету Міністрів України та Економічного директорату НАТО.

Враховуючи продовження оборонної реформи в Україні та позитивні результати, які були отримані в ході втілення цієї ініціативи, Економічний Директорат НАТО ухвалив рішення щодо подальшого запровадження проекту в 2002 році з розширенням завдань щодо сприяння працевлаштуванню колишніх військових. Зокрема, запроваджено додатковий курс з основ маркетингу, менеджменту, фінансів та інших дисциплін. До того ж, передбачається створення групи вивчення італійської мови при Італійському культурному центрі у Києві.

Подібні безкоштовні мовні курси з англійської, німецької та французької мов вже два роки, крім Києва, проводяться у Одесі, Львові та Узині. За цей час на таких курсах пройшли навчання більше 200 військовослужбовців запасу Збройних Сил України. Комплектуванням навчальних груп офіцерів запасу займається Національний координаційний центр соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку Кабінету Міністрів України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також