Кафедра журналистики Львовского военного института празднует 40-летие

05.03.2002, 14:34

Почти 3 тысячи военных журналистов было подготовлено за 40 лет на кафедре журналистики Львовского военного института при Национальном университете "Львовская Политехника". (укр.)

Своє 40-річчя днями відсвяткувала кафедра журналістики Львівського військового ордена Червоної Зірки інституту імені гетьмана Петра Сагайдачного при Національному університеті "Львівська політехніка".

У 1962 році у Вищому військово-політичному училищі Радянської армії і Військово-морського флоту, дислокованому у Львові, було засновано факультет військової журналістики. За сорок років існування кафедра підготувала близько 3-х тисяч військових журналістів. Випускники цього факультету працюють сьогодні у всіх військових мас-медіа України, держав СНД та у країнах Східної Європи, Латинської Америки, Азії й Африки.

З нагоди ювілею на кафедрі журналістики відбулася конференція, в ході якої було підбито підсумки тривалої творчої роботи керівництва, професорсько-викладацького складу, курсантів. В роботі конференції взяли участь випускники навчального закладу різних років, відомі наукові діячі та викладачі інших навчальних закладів Львова. Зокрема, начальник Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України полковник Олександр Тереверко, редактор газети Південного оперативного командування "Слава і Честь" полковник Павло Аксьонов, редактор популярної всеукраїнської газети "Високий замок" Степан Курпіль, завідувач кафедрою телебачення та радіо Львівського Національного університету імені Івана Франка, доктор філологічних наук, професор Василь Лизанчук.

Сьогодні навчальний процес у цьому навчальному закладі спрямовано на забезпечення творчо-пошукового характеру викладання, індивідуалізацію та демократизацію у підготовці майбутніх військових журналістів. Адже з часом їм доведеться долучитися до відповідальної справи - писати про життєдіяльність Українського війська. Очолює кафедру журналістики Львівського військового інституту при Національному університеті "Львівська політехніка" доктор філологічних наук, професор полковник Сергій Горєвалов.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також