Украинские и шведские военные собираются вместе охранять окружающую среду

24.04.2002, 17:33

Продолжается визит в Украину делегации Вооруженных Сил Королевства Швеции по вопросам охраны окружающей среды во главе с полковником Шелем Русенкистом. (укр.)

Українську сторону на переговорах очолює заступник начальника військ радіаційного, хімічного та бактеорологічного захисту Збройних Сил України (з екологічної безпеки) полковник Ігор Мазор.

На початку роботи колеги обмінялися інформацією про сучасний стан екологічної безпеки в збройних силах країн. Українські фахівці ознайомили шведську сторону із станом виконання Програми реабілітації територій, забруднених у наслідок військової діяльності на 2002-2015 роки, яка була затверджена Постановою Кабінету Міністрів України N 916 у липні 2001 року, та організацією інспектування у Збройних Силах України стану екологічної безпеки, а також ходом створення системи екологічного моніторингу.

Сьогодні, 24 квітня, шведськім фахівцям було продемонстровано пересувну екологічну лабораторію "ТОНУС", що дислокується у Центрі військової екології Міністерства оборони України. Її була створено на базі автобусу ЛАЗ для проведення всіх видів екологічних аналізів.

Результатом спільної роботи українських та шведських фахівців має стати підготовка до майбутнього підписання проекту рамкової угоди між військовими відомствами України та Королівства Швеції у галузі охорони навколишнього середовища.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також