Военные отметили День окружающей среды

26.04.2002, 11:41

Четвертый год подряд Вооруженные Силы Украины традиционно принимают активное участие в проведении Дня окружающей среды, который был учрежден Указом Президента Украины в 1998 году. (укр.)

Як і в попередні роки, проведенню цього заходу передувала ретельна підготовка, яка розпочалася 8 квітня. Було проаналізовано екологічний стан територій, за які відповідають військові, визначено обсяг, засоби та методи робіт.

В цьому році найбільшу увагу було приділено проведенню комплексних заходів ліквідації наслідків діяльності Збройних Сил. Зокрема, очищенню та ремонту пунктів миття техніки, очищенню від нафтохімічного забруднення пунктів заправки і складів паливно-мастильних матеріалів, збору відпрацьованих акумуляторних батарей (свинцевих пластин) та ртутних ламп.

За підсумками проведення Дня довкілля 20 квітня 2002 року всі заплановані показники було перевищено в середньому на 50%, а деякі - в декілька разів. Так, наприклад, було посаджено понад 32,5 тисячі дерев та кущів, що на 7 тисяч більше ніж у минулому році, та на 8 тисяч більше від запланованих в цьому році, прибрано понад 6500 га території, очищено від забруднення 819 пунктів заправки пальним та територій автопарків, що на 253 більше від запланованих.

Також в цьому році було очищено та відремонтовано 577 пунктів миття техніки, зібрано понад 1300 тонн металобрухту та 3683 відпрацьованих ртутних ламп, зібрано та підготовлено до здачі 21 тонна свинцевих акумуляторів, вивезено понад 1200 м3 каналізаційних нечистот та більш ніж 3200 тонн сміття, очищено 175 км берегової смуги бухт.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також