Верховная Рада соберется 14 мая

24.04.2002, 11:49

Первое пленарное заседание Верховной Рады Украины нового созыва состоится во вторник, 14 мая 2002 года. (укр.)

Таке рішення ухвалила Підготовча депутатська група у вівторок, 23 квітня, на своєму засіданні.

Група також затвердила Положення про свою діяльність, утворила 3 підгрупи і затвердила їх персональний склад.

Перша підгрупа готуватиме для розгляду Верховною Радою такі питання: про обрання Президії сесії; про обрання тимчасової лічильної комісії; про організацію роботи першої сесії Верховної Ради України 4-го скликання; про порядок висвітлення роботи першої сесії парламенту.

Друга підгрупа працюватиме над питаннями формування і реєстрації депутатських фракцій; переліку та предметного відання парламентських комітетів; обрання Голови Верховної Ради України, першого заступника і заступника Голови Верховної Ради, голів та перших заступників голів комітетів парламенту; обрання складу парламентських комітетів.

Третя підгрупа розгляне питання про порядок розміщення народних депутатів України у залі засідань Верховної Ради та про забезпечення умов діяльності Верховної Ради та її органів, здійснення депутатських повноважень.

Підготовча депутатська група визначила, що перші засідання підгруп, на яких будуть обрані їх координатори, відбудуться 24 квітня. Спільне засідання Підготовчої депутатської групи відбудеться у п'ятницю, 26 квітня.

На пропозицію голови Підготовчої депутатської групи Адама Мартинюка, яка була підтримана більшістю членів групи, підготовчу роботу вирішено завершити до кінця квітня 2002 року.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також