Новые перспективы украино-румынского сотрудничества

26.04.2002, 10:50

Вице-премьер-министр Украины Леонид Козаченко провел встречу с главой Торгово-промышленной палаты Румынии Джордже Кожокару. (укр.)

Україна глибоко зацікавлена у розвитку торговельно-економічного співробітництва з Румунією, про що було підтверджено під час візиту до Румунії Прем'єр-міністра України Анатолія Кінаха 29-30 січня 2002 року.

За даними Держкомстату обсяги торгівлі між Україною та Румунією у минулому році становили $304,99 мільйона проти $227,54 мільйона у 2000 році.

Однак рівень товарообігу та економічної співпраці між країнами ще не відповідають потенційним можливостям сторін. Було обговорено низку заходів, спрямованих на виведення україно-румунських торговельно-економічних відносин на якісно новий рівень.

Вирівняти баланс двосторонньої торгівлі можна з допомогою підписання Меморандуму про лібералізацію умов взаємної торгівлі між Україною та Румунією. Це дасть можливість у найближчі півтора року збільшити товарообіг майже на третину.

Цій меті слугуватиме активізація співпраці між торговельно-промисловими палатами України та Румунії, проведення повномасштабних виставок українських товарів у Бухаресті (в жовтні 2002 року.), та румунських - у Києві (в травні 2002 року).
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також