В Киеве принят Документ по укреплению безопасности в Черноморском регионе

26.04.2002, 10:59

25 апреля во время шестой встречи Совета Министров иностранных дел стран-членов ОЧЕС представителями шести причерноморских стран был одобрен Документ о мерах укрепления доверия и безопасности в военно-морской области на Черном море. (укр.)

Відкриваючи урочисту церемонію підписання, Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко наголосив, що схвалення цього Документу свідчить про прагнення Болгарії, Грузії, Росії, Румунії, Туреччини та України зробити внесок у справу забезпечення регіональної безпеки і стабільності.

За його словами, застосування заходів зміцнення довіри та безпеки у військово-морській галузі є принципово новим напрямом взаємодії держав у військово-політичній сфері.

Документ, зокрема, передбачає взаємне відвідання військово-морських баз сторін Документу, обмін відповідною інформацією, проведення щорічних військово-морських навчань.

Як відомо, розробка домовленості, спрямованої на зміцнення заходів довіри та безпеки у військово-морській галузі на Чорному морі, була ініційована Україною ще у 1993 році. Переговорний процес по підготовці згаданого документу тривав декілька років.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також