Подготовительная депутатская группа завершила свою работу

14.05.2002, 10:31

Подготовительная депутатская группа на заседании 13 мая завершила рассмотрение предложений по вопросам открытия, регламента, формирования рабочих органов, организации работы, повестки дня и освещения работы первой сессии. (укр.)

Більшість із запропонованих для включення до порядку денного питань залишилася без змін. Зокрема, група рекомендує парламенту розглянути запропонований нею порядок денний першої сесії на період до обрання складу комітетів, доповідь Підготовчої депутатської групи з опрацювання пропозицій до першої сесії Верховної Ради четвертого скликання про проведену роботу, питання організації роботи першої сесії, висвітлення роботи першої сесії, доповідь Голови Верховної Ради третього скликання про стан законодавчої бази в Україні, перелік комітетів Верховної Ради четвертого скликання та їх функціональну спрямованість.

Водночас, суттєвої зміни зазнали питання обрання Президії сесії. Група рекомендує парламенту обрати Президію сесії у складі керівників Підготовчої депутатської групи (Голови Адама Мартинюка, заступників - Віктора Мусіяки та Валерія Коновалюка, секретаря Станіслава Ніколаєнка). Раніше пропонувалося обрати до складу Президії сесії керівників політичних партій і блоків, що перемогли на парламентських виборах.

Неузгодженим залишилося питання персонального складу тимчасової Лічильної комісії. Група пропонує парламенту розглянути його після надання депутатськими фракціями офіційних відомостей про їхній склад. Голова Підготовчої групи Адам Мартинюк повідомив, що у переддень початку роботи першої сесії попередні дані про кількісний і персональний склад майбутніх фракцій оголосили тільки чотири партії і блоки - КПУ, СПУ, БЮТ та "За єдину Україну".

Підготовча група рекомендує парламенту обирати пакетом Голову Верховної Ради, його Першого заступника та заступника шляхом відкритого поіменного (фіксованого) голосування.

Після тривалого обговорення учасники засідання погодилися рекомендувати парламенту розмістити народних депутатів у сесійній залі за схемою, що була схвалена раніше.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також