Дети - за чистую окружающую среду

29.05.2002, 11:49

1 июня, в Международный день защиты детей, в Киеве состоится Третье Большое собрание Всеукраинского детского союза "Екологiчна варта". (укр.)

ВДС "Екологічна варта" - всеукраїнська дитяча організація, створена у 1999 році за сприяння Всеукраїнської екологічної Ліги, об'єднує дітей та підлітків, юнацькі екологічні організації. Мета діяльності Спілки - виховання екологічно свідомої особистості через організацію цікавої екологічної роботи з дітьми та молоддю, їх участь у дослідницькій роботі та природоохоронних акціях, допомога новому поколінню в усвідомленні себе частинкою світу, у якому ми живемо. ВДС "Екологічна варта" - одна з шести зареєстрованих в Україні дитячих організацій всеукраїнського рівня і єдина з них - природоохоронного спрямування.

За час свого існування "Екологічна варта" зробила багато корисних справ. Зокрема, це й практичні акції на захист довкілля "Наша допомога птахам", "Нове життя джерел", "Збережи ялинку" й інші, втілюється проект "Прибери планету". А школа вартового лідера та програма "Вартівські вміння" допомагають юним екологам у формуванні лідерських якостей, збагачують знаннями про рідну природу. Щороку збирає вартівців Всеукраїнський фестиваль екологічної творчості "Свіжий вітер". Займаються вартівці й науково-дослідницькою роботою, а продемонструвати свої знання можуть на традиційних учнівських конференціях. Розпочато роботу за проектом "Рекультивація кримських згарищ", метою якого є відновлення на ушкоджених від пожеж територіях того типу рослинності, який був притаманний цій території до стихії, зокрема, це відновлення пошкоджених реліктових лісів заказнику "Мис Айя" (сосна Станкевича, ялівець високий, суничник дрібноплідний) та Карадагського заповіднику.

Своїми досягненнями та проблемами вартівці поділяться на Третьому Великому Зборі, а також оберуть нові керівні органи Спілки. Цього ж дня буде підбито підсумки Всеукраїнського конкурсу "Мій голос я віддаю на захист природи", плакати, фотографії, вірші й прозові твори на який вартівці готували протягом року. З конкурсними роботами можна буде ознайомитися під час роботи Великого збору.
По материалам пресс-службы Всеукраинской экологической Лиги.

Читайте також