Спортсмены вооруженных сил СНГ собираются на соревнования в Одессе

12.06.2002, 13:37

Почти 500 военных спортсменов из семи стран СНГ примут участие в III спартакиаде вооруженных сил стран Содружества, которая пройдет в Одессе в третьей декаде июня. (укр.)

В Одесі завершуеться робота з підготовки та проведення ІІІ Спартакіади збройних сил держав-учасниць Співдружності незалежних держав, яка проходитиме в цьому місті з 23 до 29 червня. Ця спортивна подія сприятиме зміцненню дружби між військовими країн СНД, розвитку фізичної культури та спорту.

Подібні представницькі змагання в Україні проводитимуться вперше. Попередні дві Спартакіади збройних сил країн-учасниць Співдружності проходили в Самарі та Санкт-Петербурзі (Російська Федерація). Рішення щодо проведення Спартакіади в Україні було прийнято 27 лютого на засіданні Ради Міністрів оборони держав-учасниць СНД, яке проходило у Москві.

У Спартакіаді планують взяти участь майже 500 військових спортсменів з 7 країн Співдружності - Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Молдови, Російської Федерації, Таджикистану та України. Змагання проходитимуть у 6 видах спорту - важкій атлетиці, вільній боротьбі, міні-футболі, армрестлінгу, стрільбі зі штатної зброї та багатоборстві ВСК. Головні події Спартакіади розгорнуться на одеському стадіоні СКА, на базі 9-го спортивного клубу Південного оперативного командування, спортивних майданчиках Одеського інституту Сухопутних військ, міста Іллічевськ та населеного пункту Чорноморське.

Склад учасників Спартакіади можна не вагаючись назвати представницьким. Зокрема, до складу національної команди Збройних Сил України увійшли заслужений майстер спорту, триразовий чемпіон Європи та призер чемпіонатів світу, бронзовий призер Олімпійських ігор в Атланті молодший лейтенант Заза Зазіров, заслужений майстер спорту, чотириразовий чемпіон Європи лейтенант Олександр Захарук, майстри спорту міжнародного класу, призери чемпіонатів світу і Європи прапорщики Юрій Чобітько та Сергій Прядун (всі вільна боротьба), майстер спорту міжнародного класу, бронзовий призер чемпіонату Європи прапорщик Олександр Ліхвальд (важка атлетика), заслужений майстер спорту, чемпіон світу майор Андрій Шейкін (кульова стрільба), майстер спорту міжнародного класу, чемпіон світу старший сержант служби за контрактом Тарас Івакін (армрестлінг).

В урочистій церемонії відкриття ІІІ Спартакіади збройних сил держав-учасниць Співдружності незалежних держав, яка відбудеться 23 червня на одеському стадіоні СКА, візьмуть участь відомі спортсмени та артисти Південної Пальміри.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також