Максимальную пенсию предлагают сократить

26.06.2002, 11:46

Парламентский Комитет по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендует Верховной Раде Украины повторно рассмотреть проект Закона об изменениях к Закону Украины "О пенсионном обеспечении" с предложениями Президента и принять его в новой редакции. (укр.)

Законопроектом передбачається встановити максимальний розмір пенсії на рівні чотирьох мінімальних пенсій за віком, а для працівників, зайнятих на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, - за списком N 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів, а також зайнятих на підземних і відкритих гірничих роботах та в металургії, - п'яти мінімальних пенсій за віком.

Прийнятим Верховною Радою 7 березня 2002 р. Законом "Про внесення змін до ст.19 Закону "Про пенсійне забезпечення" для вищезазначених категорій максимальний розмір пенсії був встановлений на рівні відповідно - п'ять і шість мінімальних пенсій за віком.

Однак Президент не погодився з такою редакцією закону, оскільки його реалізація потребувала додаткових видатків, які не були визначені.

Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів мотивував своє рішення тим, що "в ситуації, коли покращується економічне становище країни, відбувається ріст заробітної плати, залишаються чинними закони, спрямовані на додаткові збори на обов'язкове державне пенсійне страхування, а це майже 1.5 млрд. грн., і тим самим збільшуються надходження до Пенсійного фонду, є можливість підняти максимальний розмір пенсії в залежності від трудового вкладу працівника".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також