ДО КОНЦА ГОДА ПЛАНИРУЕТСЯ ПОДГОТОВИТЬ ПАКЕТ УКРАИНО-РОССИЙСКИХ ДОКУМЕНТОВ ПО ЧФ РОССИИ

18.07.2002, 12:29

В Москве прошла рабочая встреча сопредседателей украино-российской Подкомиссии по вопросам функционирования Черноморского Флота РФ и его пребывания на территории Украины Вице-премьер-министра Украины Василия Рогового и Министра промышленности, науки и технологии Российской Федерации Ильи Клебанова. (укр.)

В ході зустрічі було розглянуто низку найбільш актуальних питань, пов'язаних з перебуванням Чорноморського Флоту РФ на території України. Учасники переговорів домовилися максимально активізувати роботу Підкомісії.

За підсумками зустрічі сторонами було підписано Спільний план роботи Підкомісії на 2002 рік, який передбачає до кінця нинішнього року узгодження та підготовку до підписання пакету угод. Зокрема, йдеться про угоду щодо створення інституту офіцерів зв'язку, про механізм заміни озброєнь і військової техніки, про навігаційне і гідрографічне забезпечення безпеки мореплавства в Азовському і Чорному морях, про співпрацю між ВМФ Російської Федерації та ВМС України.

Під час зустрічі прийнято рішення про проведення чергового Четвертого засідання Підкомісії у вересні цього року у Москві.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також