Педработникам выплатят надбавки за выслугу лет

21.08.2002, 13:16

С 1 сентября 2002 года в Украине будут обеспечены социальные выплаты педагогическим и научно-педагогическим работникам в полном объеме. (укр.)

Це засвідчує постанова Кабінету Міністрів України "Про реалізацію окремих положень і норм, передбачених статтею 57 Закону "Про освіту"

Згідно з постановою, педагогічні і науково-педагогічні працівники одержуватимуть надбавки за вислугу років - щомісячно, у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати), залежно від стажу педагогічної роботи у таких розмірах: понад 3 роки - 10%, понад 10 років - 20%, понад 20 років - 30%.

Крім того, за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків педагогічним працівникам надаватимется щорічна грошова винагорода в розмірі до одного посадового окладу (ставки заробітної плати).

При наданні щорічної відпустки педагогічним і науково-педагогічним працівникам надаватиметься також допомога на оздоровлення - у розмірі місячного посадового окладу (ставки заробітної плати).

Таким чином, прийняття цієї постанови дає змогу запровадити у повному обсязі виплату коштів, як це передбачено статтею 57 Закону "Про освіту".
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також