Внешнеполитические ведомства Украины и Японии подписали совместное заявление

23.08.2002, 15:26

Государственный секретарь по вопросам европейской интеграции МИД Украины Александр Чалый провел встречу с Парламентским секретарем внешнеполитического ведомства Японии Кенширо Мацунами, который находился с визитом в Киеве. (укр.)

Широке коло питань україно-японського двостороннього співробітництва розглядалося під час зустрічі Державного секретаря з питань європейської інтеграції МЗС України Олександра Чалого з Парламентським секретарем зовнішньополітичного відомства Японії Кеншіро Мацунамі, яка відбулася 21 серпня цього року.

Зокрема, в ході бесіди сторони наголосили на необхідності підтримки двостороннього політичного діалогу на найвищому рівні та проведенні регулярних політичних консультацій. Як пріоритетну співрозмовники визначили співпрацю між Україною і Японією в економічній та фінансовій сферах.

У контексті обговорення питань співробітництва двох країн на міжнародній арені О. Чалий поінформував К. Мацунамі про незмінність євроінтеграційного курсу України, а також підкреслив важливість для нашої держави політичної підтримки Японією її прагнення стати членом СОТ. З японського боку було відзначено плідне співробітництво Японії та України в рамках міжнародних організацій, передовсім ООН.

Торкаючись проблеми міжнародного тероризму, співбесідники виступили з осудом цього явища у всіх його формах і виявах.

За результатами зустрічі підписано Заяву про консультації між Міністерством закордонних справ Японії та Міністерством закордонних справ України.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також