Украина предлагает Евросоюзу разработать новый формат отношений

28.08.2002, 12:14

Министр иностранных дел Украины Анатолий Зленко накануне неформальной встречи руководителей внешнеполитических ведомств ЕС, запланированной на 31 августа в Копенгагене, обратился к своим коллегам из стран-членов Европейского союза с посланием, в котором изложил свое видение будущих отношений расширенного ЕС с Украиной. (укр)

За словами А. Зленка, геополітичні зміни на європейському континенті, спричинені, зокрема, майбутнім розширенням ЄС, ставлять на порядок денний питання про розробку нового формату відносин Україна-ЄС.

Високий динаміці співробітництва України з ЄС найбільше відповідає, на думку Міністра, укладення Угоди про асоціацію. Складовими такої угоди, йдеться в посланні, мають стати інтенсифікований політичний діалог, максимальне наближення українського законодавства до стандартів ЄС та створення на цій основі зони вільної торгівлі.

В листі також особливо наголошується, що надання Україні статусу так званого "спеціального сусіда" не є адекватною відповіддю ЄС на євроінтеграційні прагнення України.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також