Музыка на любой вкус

21.09.2002, 16:37

21 сентября в Киеве открывается ХІІІ международный музыкальный фестиваль "Київ Музик Фест", который продлится до 28 сентября. (укр.)

Автором ідеї "Київ Музик Фесту" і незмінним його директором упродовж 12 років був відомий композитор, народний артист України, професор Іван Карабиць. Уперше "Фест" відбудеться без Маестро, хоча у ньому будуть втілені багато з його задумів.

На пошану світлої пам'яті композитора першого ж фестивального вечора прозвучать його "Голосіння" та Концерт N1 для фортепіано з оркестром, інші твори, зокрема вперше будуть виконані невідомі "Страсті по Іоанну" Баха з архівної колекції Берлінської академії музики (диригент Кирило Карабиць). Пам'яті Івана Карабиця присвячено і наукову конференцію, яка пройде в Національній музичній академії за участю вчених зі США, Росії, України.

Усі вісім фестивальних днів будуть активними і продуктивними: у 39 концертах симфонічної, камерної, хорової, духової, джазової музики прозвучить більше трьох сотень творів майже ста українських та вісімдесяти закордонних авторів. Часовий діапазон програми фестивалю - від старовинної музики до прем'єр нового тисячоліття.

Щодо останніх, то їх на "Фесті'2002" очікується понад шістдесят - світових і українських, зокрема написаних спеціально до цієї події. До Києва приїдуть композитори та виконавці із США, Норвегії, Австрії, Швеції, Японії, Росії, Швейцарії... Традиційно "Фест" стане своєрідною презентацією регіональних композиторських шкіл України. Фестивалю віддані найпрестижніші зали столиці: Національна філармонія, Український дім, великий та малий зали Національної музичної академії, Національний будинок органної і камерної музики.

Завершальний акордом фестивалю стане своєрідний "мистецький десант": "Київ Музик Фест" висадиться у Житомирі. На батьківщині українського класика Бориса Лятошинського пройде мистецький вернісаж, присвячений Міжнародному дню музики , що відзначається 1 жовтня.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також