Парад принимает Леонид Утесов

21.09.2002, 16:47

В Одессе праздник джаза. Там проходит Второй международный фестиваль "Джаз-карнавал в Одессе-2002". (укр.)

Одеса здавна славиться своїми джазовими традиціями, що беруть початок ще від часів легендарного Леоніда Утьосова. Не випадково саме в цьому місті торік у вересні й народився "Джаз-карнавал". Його душею й музичним керівником став, звичайно ж, одесит - піаніст зі світовим ім'ям Юрій Кузнецов. І генеральний продюсер фестивалю Михайло Фрейдлін - також одесит, хоча й мешкає нині в Москві. Об'єднавши зусилля, ці митці за короткий термін так зуміли "розкрутити" свою ідею, що вже другий за рахунком організований ними фестиваль джазової музики обіцяє стати мало не планетарним.

Справді ж бо, погляньте, хто приїхав! Вокалісти Деніз Перьє із США, Йотіс Кіуртсоглу із Греції, Валентина Пономарьова зі столиці Росії, саксофоністи Анатолій Вапіров з Болгарії, Майкл Елліс зі США та Роман Кунсман з Ізраїлю, московський ансамбль "Друге наближення", ще багато джазових знаменитостей з Росії, Франції, США, Англії, інших країн. Вони будуть солідно підтримані українськими талантами - ансамблем "Менсаунд", біг-бендом під управлінням Миколи Голощапова, вокалісткою Тетяною Боєвою, трубачем Валерієм Колесниковим, неперевершеним піаністом Юрієм Кузнецовим, і ще багато ким.

Одесити, гості міста матимуть, отже, приємну можливість побачити музик, приміром, на дрожках, що прямують від оперного театру до Привозу. Під мелодії джазу, звичайно. Чи на ретро-автомобілях, кавалькада яких просуватиметься в напрямку українського театру. Спостерігатимуть інші карнавальні процесії. Ту - з верблюдом у центрі, що крокує в такт музиці, ту - на кабріолеті, ще там на чомусь, аж до прогулянкового трамваю з диксилендом та масовкою. Та всі вони, безумовно, зупиняться перед пам'ятником Леонідові Утьосову на Дерібасівській - йому приймати джазовий парад.
Георгій Воротнюк.
Инф. газеты "Голос України".

Читайте також