Украина вошла в состав Международной молочной федерации

25.09.2002, 12:59

Генеральная ассамблея Международной молочной федерации накануне открытия Всемирного молочного конгресса, проходящего с 23 по 27 сентября в Париже, приняла решение принять Украину в свой состав.

В роботі Всесвітнього молочного конгресу Україна вперше бере участь як член Міжнародної молочної федерації.

Рішення про прийняття України до свого складу Генеральна асамблея ММФ прийняла напередодні. На урочистому засіданні з цього приводу була присутня офіційна делегація України, в складі якої - Віце-прем'єр-міністр України Леонід Козаченко, голова ради директорів Спілки молочних підприємств України, академік Олександр Чагаровський, директор Технологічного інституту молока та м'яса УААН, академік Георгій Єресько.

Членство в Міжнародній Молочній Федерації - це черговий крок входження України до Світової організації торгівлі, відзначив Віце-прем'єр-міністр України Леонід Козаченко. Це сприятиме швидшій гармонізації української нормативно-правової бази у сфері молочної галузі, модернізації та розвитку молочної промисловості у відповідності з вимогами Європейського союзу. Крім того, це ознака визнання високої якості української молочної продукції.

Міжнародна молочна федерація - це форум для обміну досвідом, інформаційний центр, що володіє провідними світовими дослідженнями в молочному секторі. ММФ забезпечує зв'язок між 38 державами - членами ММФ та іншими міжнародними організаціями. Серед членів ММФ - Австрія, Австралія, Велика Британія, Канада, Нідерланди, Німеччина, Нова Зеландія, Сполучені Штати Америки, Франція, Швейцарія.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також