Парламентский Комитет предлагает увеличить финансирование АПК Украины

05.09.2002, 10:54

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений принял решение предложить правительству Украины увеличить объемы расходов, предусмотренных Государственным бюджетом Украины на 2003 год на развитие агропромышленного комплекса Украины, до 1,2 млрд. грн. (укр.)

Таке рішення було прийнято на засіданні Комітету 3 вересня.

Як зазначив голова Комітету Іван Томич, існуючий проект, наданий Комітету Міністерством фінансів України, передбачає граничний розмір видатків на розвиток АПК у розмірі близько 0,9 млрд. грн. І. Томич також наголосив, що із запланованої суми коштів на розвиток галузі у 2001 році (близько 1,17 млрд. грн.) недофінансування складає 200 млн. грн., або 17% передбаченого обсягу.

Народні депутати погодилися з пропозиціями присутнього на засіданні першого заступника Державного секретаря Міністерства аграрної політики України Юрія Лузана, який наголосив на необхідності включення до Державного бюджету-2003 видатків на фінансування заставних операцій держави з зерном (300 млн. грн.), формування фонду страхування ризиків врожаю (100 млн. грн.), державного інтервенційного фонду продовольства (100 млн. грн.), створення Агентства з розвитку аграрного ринку (10 млн. грн.) тощо.

Члени Комітету також затвердили план роботи Комітету на вересень 2002 - січень 2003 років, який включає близько 50 законопроектів. Цим документом також передбачено, зокрема, проведення у листопаді 2002 року Парламентських слухань з питань наслідків вступу України до Світової організації торгівлі для аграрної галузі держави.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також