Подготовка к зиме идет по плану

27.09.2002, 11:09

Кабинет Министров Украины рассмотрел ход подготовки топливно-энергетического и жилищно-коммунального хозяйства к работе в зимний период. (укр.)

Станом на 20 вересня запас вугілля на теплових електростанціях становила 2092,8 тис. тонн, що на 496,6 тис. тонн більше, ніж у відповідний період минулого року. У підземні сховища закачано 11,9 млрд. кубометрів газу НАК "Нафтогаз України", що на 2,7 млрд. більше минулорічних запасів на цей час. Поставки ядерного палива здійснюються відповідно до графіку.

Міністерством палива та енергетики затверджено графік переведення підприємств і організацій, що споживають природний газ, на роботу з використанням резервних видів палива. Це зроблено з метою упередження перебоїв поставок у період різкого зниження температури повітря.

Відремонтовано 8 атомних енергоблоків, 55 теплових енергоблоків, 40699 км ліній електропередач та близько 19 тисяч трансформаторних підстанцій. Це свідчить, що обсяги і темпи ремонтних робіт стовідсотково здійснюються згідно з запланованими завданнями, а інколи й з випереджанням їх.

Уряд вважає, що слід посилити заходи з накопичення вугілля на складах теплових електростанцій.

Підготовка об'єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період ускладнюється фінансовим станом галузі. Залишається значна кредиторська заборгованість за енергоносії. Комунальникам значно завинили бюджетні організації, госпрозрахункові підприємства.

Дещо скоротилися борги населення протягом липня-серпня за житлово-комунальні послуги - на 489,3 млн. грн.

За оперативними даними, на середину вересня в країні підготовлено до роботи взимку 135,9 тисяч житлових будинків, 6046 котелень, 21,5 тисяч км теплових мереж, 5,3 тисяч центральних теплових пунктів. Відремонтовано 1475 одиниць рухомого складу міського електротранспорту.

Уряд наголосив на необхідності інтенсифікації робіт з підготовки житлового фонду до зими.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також