В Черниговском гарнизоне успешно реализуется программа по обучению военнослужащих английскому языку

21.01.2003, 13:26

Около 100 военнослужащих частей и соединений Северного оперативного командования Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины углубляют свои знания по английскому языку на курсах, которые организованы Британским советом в Украине. (укр.)

20-24 січня менеджер Британської ради в Україні Девід Воткінс відвідає Чернігів та Житомир, де надасть методичну допомогу в організації самопідготовки і проведенні занять на курсах англійської мови для військовослужбовців частин і з'єднань Північного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.

У Чернігівському гарнізоні мовна програма успішно реалізується з 1997 року. На сьогодні в цьому місті проводяться заняття вже в семи групах слухачів. Свої мовні знання поглиблюють близько 100 військовослужбовців частин та з'єднань Північного оперативного командування.

Центр Британської ради, де проводяться курси вивчення англійської мови, обладнано сучасною комп'ютерною та аудіовізуальною технікою. Слухачам курсів запропоновано для користування навчальні посібники, друковані та магнітні видання, навчальні комп'ютерні програми та доступ до Інтернет.

Навчання українських військових в рамках програми "Англійська мова для Збройних Сил України" здійснюється на підставі міждержавного проекту, замовником якого виступили Міністерство оборони України та Міністерство закордонних справ Великобританії. Практичне використання проекту покладено на Британську раду в Україні.

За допомогою Британської ради в Україні мовні курси організовані і діють у Києві, Львові, Одесі, Севастополі, Вінниці, Чернігові, Яворові, Бердичеві. Восени минулого року було запроваджено проведення курсів з вивчення англійської мови безпосередньо в місцях дислокації частин і підрозділів Військово-Морських Сил ЗС України, де військові моряки навчаються без "відриву від служби". Зокрема, такий проект вже впроваджено на флагмані українського флоту - фрегаті "Гетьман Сагайдачний".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також