Расширение Евросоюза открывает перед Украиной новые перспективы

29.01.2003, 17:49

В Киеве 28 и 29 января проходило Шестое заседание Постоянной украино-польской конференции европейской интеграции. (укр.)

28-29 січня 2003 року у Києві відбулося Шосте засідання Постійної україно-польської конференції європейської інтеграції (УПК) під головуванням Державного секретаря МЗС України з питань європейської інтеграції Олександра Чалого і Заступника державного секретаря Відомства комітету європейської інтеграції Республіки Польща Ярослава Пєтраса.

Сторони дали оцінку реалізації положень V Протоколу засідання Постійної україно-польської конференції європейської інтеграції (квітень 2002 року) та обговорили перспективи поглиблення українсо-польського стратегічного партнерства в контексті майбутнього членства Польщі в ЄС. Українська сторона інформувала про розвиток співробітництва з Європейським Союзом у період після П'ятого засідання УПК. Польська сторона поінформувала про передані партнерам в ЄС пропозиції стосовно розвитку співробітництва розширеного ЄС з східними сусідами, у тому числі з Україною. Польська сторона висловила підтримку діям української сторони, які мають на меті прискорення соціально-економічних перетворень в Україні, що дозволять Україні на практиці реалізувати свої євроінтеграційні прагнення.

Виклики та можливості, які постають перед Україною, як майбутнім сусідом розширеного ЄС, та Польщею, яка планує набути у травні 2004 року членство в ЄС, відкривають додаткові сприятливі перспективи для розширення двостороннього співробітництва на євроінтеграційному напрямі.

Сторони підтвердили, що конференція є важливим інструментом україно-польського діалогу у всіх сферах, пов'язаних з європейською інтеграцією. Сторони висловили прагнення постійно розвивати співпрацю та підтримувати контакти у питаннях, що стосуються європейської інтеграції як під час роботи конференції так і в період між її засіданнями.

В ході конференції були узгоджені наступні напрями співробітництва, рекомендовані для реалізації Міністерствами і відомствами обох держав: у сфері політики і права; в економічній сфері; у сфері юстиції та внутрішніх справ.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також