Заседание украино-узбекской комиссии по сотрудничеству

30.01.2003, 12:00

29 и 30 января в Киеве проходит пятое заседание украино-узбекской комиссии по сотрудничеству, в работе которой принимают участие Премьер-министр Украины Виктор Янукович и Премьер-министр Узбекистана Уткир Султанов.

Під час зустрічі В. Янукович наголосив на тому, що пріоритетне завдання урядів двох країн - зміцнення позитиву двосторонніх відносин. Прем'єр-міністр України подякував свого узбецького колегу за підтримку в питанні ухвалення рішення про обрання Президента України Леоніда Кучми головою ради глав Співдружності Незалежних Держав.

У свою чергу, Прем'єр-міністр Узбекистану вказав на важливість і необхідність активізації співробітництва Узбекистану і України. Глава уряду Узбекистану підтримав ініціативу України про якнайшвидшу повномасштабну реалізацію і формування зони вільної торгівлі в рамках країн СНД. У. Султанов акцентував увагу на тому, що зменшення за останні роки товарообігу між двома країнами потребує якнайшвидшого виправлення такої ситуації.

Під час роботи україно-узбецької комісії сторони розглядають питання створення сприятливих умов для розвитку торговельно-економічних відносин між Україною й Узбекистаном, можливість проведення розрахунків через прямі кореспондентські рахунки українських і узбецьких банків у національних валютах двох країн. Крім цього, також обговорюються питання подальшого співробітництва в паливно-енергетичній і транспортній галузях, кольоровій металургії, гуманітарній і військово-технічній сферах.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також