Украина приняла участие в заседании правления Глобального фонда по борьбе со СПИДом

20.10.2003, 16:27

На прошлой неделе в Таиланде прошло заседание правления Глобального фонда по борьбе со СПИДом, туберкулезом и малярией, в котором приняла участие Украина. (укр.)

З 13 по 18 жовтня 2003 року міністр охорони здоров'я Андрій Підаєв взяв участь у шостому засіданні правління Глобального фонду боротьби зі СНІД, туберкульозом та малярією, де Україна представляє інтереси 17 країн-реципієнтів Європейського регіону та СНД, котре відбулося у Таїланді.

До складу делегації регіону входили Росія, Болгарія та Узбекистан. Делегація була представлена урядовцями, дипломатами та представниками "Мережі людей що живуть з ВІЛСНІД"

Основним питанням порядку денного було схвалення заявок 3-го раунду та визначення критеріїв правомочності країн на отримання фінансової допомоги від Глобального фонду.

Незважаючи на той факт, що дворічний строк перебування України в правлінні Глобального фонду закінчується наприкінці 2003 року, члени делегації запропонували Україні здійснювати і надалі координацію роботи групи з метою забезпечення сталості процесу та якнайефективнішого використання досвіду, накопиченого Україною за час роботи в правлінні.

Під час перебування в Таїланді міністр охорони здоров'я України - Андрій Підаєв, та інші члени правління мали змогу ознайомитися з досвідом Таїланду в реалізації заходів, організації лікування, догляду та підтримки хворих.

В межах роботи правління А. В. Підаєв провів робочі зустрічі з міністром охорони здоров'я США, та міністром охорони здоров'я Таїланду.

"Досвід, котрий сьогодні накопичила Україна по роботі правлінні, не може бути просто надбанням України, це досвід котрий потрібен як нашій країні так і всім представникам регіону, саме тому Україна і надалі буде продовжувати брати активну участь у формуванні політики Глобального фонду, здійснюючи координацію серед країн регіону, ти паче, що діяльність України високо оцінили всі країни-представники регіону і висловили щиру подяку за здійснену роботу".
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також