Украина присоединится к Продовольственной сельскохозяйственной организации ООН

23.10.2003, 16:43

С целью расширения международного сотрудничества в продовольственной сфере и ускорения вступления Украины во Всемирную организацию торговли Кабинет Министров Украины принял решение о вступлении страны в Продовольственную сельскохозяйственную организацию ООН (ФАО). (укр.)

Відповідний документ про приєднання нашої країни до ФАО, згідно з правилами процедури вступу, буде надісланий на адресу ФАО. Про це під час зустрічі з генеральним директором Продовольчої Організації Об'єднаних націй (ФАО) Жаком Діуфом повідомив віце-прем'єр-міністр України Іван Кириленко.

Він також зазначив, що проведення зустрічі такого формату свідчить про взаємну зацікавленість обох сторін щодо більш глибокого залучення України - як однієї з провідних продовольчих країн Європи - до участі в діяльності ФАО.

В ході зустрічі було відзначено, що Україна, як європейська держава, налаштована разом з іншими країнами зробити свій внесок у вирішення глобальних проблем людства, в тому числі і ліквідації проблем голоду, та готова сприяти виконанню положень заключної Декларації Другого Всесвітнього продовольчого форуму "Міжнародний альянс проти голоду".

Іван Кириленко висловив сподівання, що розвиток відносин України та ФАО сприятиме ефективному просуванню економічних реформ у нашій державі. Україна розраховує на підтримку з боку ФАО в галузі сільськогосподарського виробництва та переробки.

В свою чергу, Жак Діуф відзначив, що Україна відома у світі своїми багаторічними сільськогосподарськими традиціями та провідними науковими розробками в аграрній галузі. Приєднання України до ФАО, сказав він, буде взаємно корисним як ФАО, так і Україні.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також