Киев является лидером по количеству профсоюзов

10.11.2003, 13:24

Наибольшее в Украине количество профессиональных союзов за 12 лет независимоти легализовано в г. Киеве - 64. (укр.)

Лідерами по кількості легалізованих органами Міністерства юстиції професійних спілок є також Одеська область - 54, Донецька - 47 та Харківська область - 28 профспілок. Про це прес-службі Мін'юсту повідомив міністр юстиції України Олександр Лавринович, коментуючи виконання Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності".

За словами міністра, Міністерство юстиції та його регіональні відділення здійснюють легалізацію профспілок та їх об'єднань на відповідність заявленому статусу. Законом України громадянам гарантується право на участь у професійних спілках з метою захисту своїх трудових, а також соціально- економічних прав та інтересів.

О. Лавринович повідомив, що найменшу в Україні кількість профспілок починаючи з 1991 року легалізовано у Хмельницькій обл. - 1, Тернопільській обл. - 2, Волинській та Чернігівській обл. - по 3, Миколаївській, Рівненській, Сумській областях - по 4. У Кіровоградській області, наголосив Міністр юстиції, за 12 років не було легалізовано жодної професійної спілки.
По материалам пресс-службы Министерства юстиции Украины.

Читайте також