Украина примет участие в подготовке договора о всеобъемлющем запрещении ядерных испытаний

12.11.2003, 13:16

Украинская делегация принимает участие в 21-й сессии Подготовительной комиссии Организации Договора о всеобъемлющем запрещении ядерных испытаний. (укр.)

"Зміцнення та універсалізація Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань залишаються важливою складовою діяльності міжнародної спільноти у галузі зміцнення глобального миру та безпеки", - заявила делегація України від імені держав-учасниць ГУУАМ на 21-ій сесії Підготовчої комісії Організації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ПК ОДВЗЯВ), що розпочала свою роботу у Відні 10 листопада ц. р.

Велику увагу у виступі від імені ГУУАМ приділено аналізу сучасного стану функціонування ПК ОДВЗЯВ, виголошено позицію членів об'єднання щодо подальших заходів з метою сприяння набуттю Договором чинності, а також внесено конкретні пропозиції згідно з порядком денним цієї важливої міжнародної інституції.

Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань був відкритий для підписання у 1996 році і є продовженням низки міжнародно-правових документів у галузі обмеження та заборони ядерних випробувань.

Участь у роботі Підготовчої комісії беруть делегації понад 100 держав-учасниць Договору, представники держав, які підписали, але ще не ратифікували його, а також представники низки міжнародних організацій. Підготовча комісія завершує свою роботу 14 листопада ц. р.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також