Виктор Янукович поздравил украинских студентов с Международным Днем студента

15.11.2003, 14:43

Премьер-министр Виктор Янукович принял участие в торжествах по случаю Международного Дня студента, поздравив лучших представителей студенчества и вручил им ряд ценных подарков (укр.)

Глава Уряду вручив трьом студентам-інвалідам ключі від автомобілів та по одній тисячі гривень. Подяки та цінні подарунки Кабінету Міністрів України отримали студенти та діячі студентського самоврядування. Сертифікат на 100 тисяч гривень Віктор Янукович вручив "Всеукраїнській раді студентів" для зимового оздоровлення пільгових категорій студентів. У своєму привітанні Прем'єр-міністр України висловив впевненість, що залі присутні чимало майбутніх вчених, докторів наук, урядовців. Він побажав студентам ентузіазму, винахідливості, "щоб всі сподівання виправдовувалися і надалі працювалося з радістю, наполегливістю і любов'ю".

В Україні сьогодні 2,3 мільйона студентів, а в навчальних закладах 3-4 рівня навчаються вдвічі більше студентів, ніж в радянські часи. Сьогодні Урядом реалізується низка заходів, спрямованих на покращення умов навчання, працевлаштування та самореалізації молоді. Головними напрямами діяльності уряду в сфері молодіжної політики є вирішення проблем молодіжного безробіття, розвиток молодіжного підприємництва, розв'язання житлового питання та удосконалення системи пільгового кредитування навчання молоді. Наразі лише на останню сферу у 2003 році з бюджетів всіх рівнів було виділено близько 15 мільйонів гривень.

З квітня 2003 року стипендії студентам вищих навчальних закладів збільшено на 10 відсотків, а студентам-інвалідам, сиротам та з малозабезпечених сімей - на 20 відсотків. В поточному році з державного бюджету для часткового фінансування пільгового проїзду студентів на транспорті було виділено 33 мільйони гривень. Премією Кабінету Міністрів за внесок у розбудову держави у 2003 році було відзначено 58 молодих осіб і 2 творчі колективи.
Прес-служба Кабінету Міністрів України 2003.11.14

Читайте також