Проходит проверка военной кафедры Запорожского технического университета

26.11.2003, 13:50

28 кафедр и 5 факультетов гражданских высших учебных заведений готовят офицеров запаса для Вооруженных Сил Украины. (укр.)

26-28 листопада триватиме робота комісії Головного управління кадрової політики Міністерства оборони України з метою комплексної перевірки кафедри військової підготовки Запорізького Національного технічного університету та Запорізького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою "Захисник".

Головні питання, що вивчатимуться фахівцями військового відомства - відповідність рівня підготовки кадрового резерву Збройних Сил України вимогам керівних документів щодо організації навчального процесу, виховної роботи, а також стану матеріально-технічної бази.

Загалом, в Україні 28 кафедр та 5 факультетів цивільних вищих навчальних закладів готують офіцерів запасу для Збройних Сил України.

Щороку у 15 обласних ліцеях понад 1500 юнаків отримують посилену військово-фізичну та допризовну підготовку. З них близько 45% в подальшому навчаються у вищих військових навчальних закладах.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також