В Украине насчитывается 88 профсоюзов всеукраинского статуса

18.11.2003, 15:24

В нынешнем году Министерство юстиции Украины уже легализовало 48 профсоюзов и 2 профсоюзных объединения. (укр.)

Зокрема, минулого тижня Мінюст легалізував 2 нові профспілки - Незалежну профспілку аграріїв України (голова профспілки Тамара Кисіль) та Незалежну профспілку гірників України (голова - Михайло Волинець).

Про це прес-службі Мінюсту повідомив міністр юстиції України Олександр Лавринович, коментуючи виконання Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності". "Жодної відмови у легалізації профспілок з боку Міністерства юстиції цього року не було," - зазначив міністр.

Усього, за словами міністра, в Україні налічується 88 легалізованих профспілок всеукраїнського статусу, 11 об'єднань профспілок та 390 територіальних професійних спілок.

2003 року, окрім двох профспілок, зареєстрованих минулого тижня, протягом 11 місяців Міністерство юстиції також легалізувало 4 всеукраїнські профспілки - "Національне відродження", "Федерація профспілок авіапрацівників радіолокації, радіонавігації і зв'язку України", "Профспілка працівників системи державного матеріального резерву України" та "Профспілка таксистів України".

Територіальними відділеннями Мінюсту у 2003 році легалізовано 40 профспілок. Найбільша кількість в Одеській області - 6 профспілок та у Києві - 4 профспілки.

Протягом 11 місяців поточного року в Україні також легалізовано 2 профспілкові об'єднання - "Всеукраїнська Ліга Професійних Спілок" та "Федерація професійних спілок транспортників України".

Відповідно до Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" Міністерство юстиції здійснює легалізацію профспілок та їх об'єднань на відповідність заявленому статусу.
По материалам пресс-службы Министерства юстиции Украины.

Читайте також