Президент поручил правительству ускорить вступление Украины в ВТО

19.11.2003, 11:18

Президент Украины Леонид Кучма подписал Указ "О мероприятиях по ускорению вступления Украины во Всемирную организацию торговли". (укр.)

Документ видано з метою прискорення здійснення заходів щодо завершення підготовки вступу України до Світової організації торгівлі (СОТ), виконання зобов'язань України за Угодою про партнерство і співробітництво між Україною і Європейськими Співтовариствами та їх державами-членами, забезпечення реалізації зовнішньоекономічної політики щодо інтеграції України у світову економіку.

Згідно з документом, глава держави доручив Кабінету Міністрів України активізувати роботу щодо гармонізації законодавства України, зокрема з питань розвитку автомобілебудівної промисловості України, з нормами і вимогами СОТ.

Уряд має також підготувати законопроект про державну підтримку галузей економіки, передбачивши в ньому механізм субсидування та надання пільг, що відповідає нормам і вимогам СОТ, та внести у тримісячний строк цей законопроект на розгляд Верховної Ради України.

Крім того, Кабінет Міністрів України зобов'язано зупинити до законодавчого вирішення питання про механізм державної підтримки галузей економіки затвердження інвестиційних програм підприємств, які пов'язані з одержанням податкових, митних та інших пільг за процедурами, що не відповідають нормам і правилам угод СОТ.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також