Украина и Совет Европы подводят итоги сотрудничества по борьбе с отмыванием "грязных" денег

19.11.2003, 18:08

Сегодня, 19 ноября, в Киеве состоялось первое заседание Наблюдательного совета проекта технической помощи Украине по вопросам борьбы с отмыванием "грязных" денег. (укр.)

До складу Наглядової ради, яку очолює перший заступник міністра фінансів України - голова Держфінмоніторингу Сергій Гуржій, входять відповідальні працівники Ради Європи та Європейської Комісії, члени Міжвідомчої робочої групи з дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом.

Учасники засідання констатували успішну реалізацію основних напрямків реалізації проекту за підсумками 9 місяців, зокрема, щодо розвитку національної системи боротьби з відмиванням "брудних" грошей в Україні, становлення організаційної структури та створення інформаційної системи Державного департаменту фінансового моніторингу, який згідно з українським законодавством є уповноваженим органом у сфері протидії легалізації злочинних доходів..

Члени Наглядової ради відзначили впровадження ефективного механізму взаємодії Держфінмоніторингу з органами виконавчої влади, правоохоронними та регулюючими структурами, а також налагодження конструктивної співпраці департаменту з міжнародними організаціями та підрозділами фінансових розвідок інших країн.

На засіданні Наглядової ради обговорено питання реалізації проекту технічної допомоги Україні на наступний період.

Проект технічної допомоги Україні на суму 975 тис. євро фінансується регіональною програмою співробітництва "Тасіс - Європейська комісія" та втілюється Радою Європи.

Проектом, реалізація якого розпочалася 1 лютого 2003 року і розрахована на 2 роки, передбачена допомога Україні в запровадженні повноцінно функціонуючої системи протидії легалізації "брудних" коштів та розширенні міжнародної співпраці.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також