Руководитель украинского МИДа провел во Франции ряд важных встреч

21.11.2003, 11:35

В рамках рабочего визита во Французскую Республику Министр иностранных дел Украины Константин Грищенко провел ряд важных встреч. (укр.)

В ході робочого візиту до Французької Республіки міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка відбулася його зустріч з дипломатичним радником Президента Франції Морісом Гурдо-Монтанем, в ході якої було обговорено питання сучасного стану та перспектив україно-французьких відносин та євроінтеграційного поступу України.

Підтримка Францією євроінтеграційних прагнень України, а також подальший розвиток міжпарламентського співробітництва двох країн посіли важливе місце під час переговорів в законодавчому органі Франції з головою Комісії у закордонних справах Національних Зборів Франції, колишнім прем'єр-міністром Франції Едуаром Баладюром та членами групи дружби Сенату Франції. Сторонами було засвідчено важливість міжпарламентських зв'язків обох країн для зміцнення політичної довіри між Україною та Францією, особливо в контексті майбутнього розширення ЄС.

Питання розвитку двосторонніх контактів між Францією та Україною в сфері безпеки і оборони обговорювалися під час зустрічі керівника зовнішньополітичного відомства України К. Грищенка та генерального секретаря Генерального секретаріату національної оборони Французької Республіки Жак-Клода Малле.

Відбулася також зустріч К. Грищенка з його французьким колегою Домініком де Вільпеном, під час якої обговорювалися перспективи поглиблення україно-французького діалогу в усіх його сферах, а також окреслено подальші двосторонні контакти і програми міжвідомчого співробітництва на 2004 рік. Міністри також обмінялися думками з питань двостороннього економічного та торговельно-інвестиційного співробітництва та актуальних питань міжнародного життя, в тому числі щодо ситуації в Іраку.

Костянтин Грищенко запросив свого французького колегу відвідати Україну із візитом у 2004 році. Запрошення було з вдячністю прийнято.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також