В Брюсселе состоялось заседание рабочей группы Украина-НАТО

03.11.2003, 11:28

30 октября в Штаб-квартире НАТО состоялось четвертое заседание Совместной рабочей группы Украина-НАТО высокого уровня по вопросам военной реформы. (укр.)

Делегацію нашої держави на засіданні очолював заступник секретаря РНБО України, голова української частини Спільної робочої групи Україна-НАТО високого рівня з питань воєнної реформи (СРГ ВР) Сергій Пирожков. До складу делегації входили представники Міноборони, Міністерства закордонних справ, МВС та Адміністрації державної прикордонної служби України. В роботі делегації взяв участь глава Місії України при НАТО, посол Володимир Хандогій.

У ході засідання було обговорено широке коло питань, пов'язаних з проведенням воєнної реформи та Оборонного огляду в Україні, зокрема у контексті реалізації напрямів, визначених Цільовим планом Україна-НАТО на 2003 рік. Було також розглянуто хід виконання Національних Цілей воєнної реформи в Україні, включаючи пропозиції з боку Альянсу стосовно їх імплементації.

Учасники засідання відзначили успішне завершення фінансованого цільовим фондом НАТО проекту з утилізації протипіхотних мін в Україні та започаткування розробки проекту з утилізації в Україні надлишкових запасів боєприпасів. Позитивно були оцінені кроки керівництва держави, спрямовані на зміцнення цивільного контролю над збройними силами.

Учасники засідання дійшли спільного висновку, що діяльність цього органу співробітництва Україна-НАТО у сфері воєнної реформи засвідчила ефективність СРГ ВР як механізму співпраці, який надав додаткового імпульсу спільній діяльності України і НАТО, пов'язаній з перебудовою галузі оборони.

Спільна робоча група з питань воєнної реформи є одним із механізмів партнерських стосунків між Україною та НАТО, які були започатковані у 1997 році. У рамках цього форуму Україна та НАТО мають змогу обговорювати широке коло питань, пов'язаних із воєнною реформою, а також втілювати конкретні проекти, спрямовані на надання Україні технічної допомоги у ході її реалізації. Діяльність СРГ ВР є одним із основних елементів нового Плану дій Україна-НАТО, який нині активно виконується шляхом реалізації річних цільових планів.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також