Визит министра труда и социальной политики Украины в Эстонию

05.11.2003, 11:36

С 3 по 5 ноября, по приглашению министра социальных дел Эстонии Марка Померанца, министр труда и социальной политики Украины Михаил Папиев находится с официальным визитом в Эстонской Республике. (укр.)

В рамках візиту М. Папієв зустрінеться з міністром соціальних справ Естонії. Міністр праці та соціальної політики України ознайомиться з досвідом Естонії в галузі реформування системи соціального захисту і пенсійного забезпечення населення. До речі, за повідомленням Пенсійного фонду України відповідно до діючих договорів у 2003 році естонська сторона виплачує пенсії 59 особам, які проживають в Україні (у 2002 році - 42), а українська - 136 особам, які проживають в Естонії (у 2002 році - 74).

Окремою темою переговорів є ринок праці. За даними державної статистичної звітності за перше півріччя 2003 року в Україні працевлаштовано 11 громадян Естонської Республіки, в Естонській Республіці - 23 громадянина України. У переговорах з цього питання візьме участь директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький.

Одним із головних завдань візиту української делегації є підготовка до підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством праці та соціальної політики України і Міністерством соціальних справ Естонської Республіки. Даний Меморандум передбачатиме співпрацю в напрямку розвитку співробітництва служб зайнятості, сумісної реалізації заходів і міжнародних програм сприяння підвищення зайнятості населення і активних форм вирішення проблем безробіття, обмін досвідом з питань, які відносяться до компетенції служб зайнятості, досвідом роботи з питань створення інформаційно-аналітичних систем зазначених служб, постійний обмін інформаційними і нормативними матеріалами.
По материалам пресс-службы Министерства труда и социальной политики Украины.

Читайте також