Состоялось заседание украино-израильской межправительственной комиссии

01.12.2003, 12:36

Кабинет Министров Украины и правительство Израиля подписали соглашение о сотрудничестве в области почтовой связи и телекоммуникаций. (укр.)

24-27 листопада українська делегація на чолі з міністром економіки та з питань європейської інтеграції України Валерієм Хорошковським брала участь у другому спільному засіданні міжурядової українсько-ізраїльської комісії з торгівлі та економічного співробітництва. У складі делегації перебував заступник голови Державного комітету зв'язку та інформатизації Володимир Коляденко.

Друге спільне засідання міжурядової комісії відбулося в Єрусалимі. У рамках засідання працювала робоча група "Телекомунікація", а також робочі групи "Торгівля, Інвестиції та Фінанси", "Вступ України до СОТ", "Охорона здоров'я та медична промисловість", "Сільське господарство та агротехнології", "Транспорт".

Констатовано, що на рівні двостороннього співробітництва є актуальним запровадження обміну інформацією щодо політики урядів України і Держави Ізраїль у питаннях регулювання ринку телекомунікацій і поштового зв'язку, програм лібералізації та інвестиційних програм у галузі зв'язку, а також визначення стратегії і механізмів активної участі у спільних телекомунікаційних проектах та заходах з питань розвитку інформаційного суспільства.

Під час візиту підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Держави Ізраїль про співробітництво в галузі поштового зв'язку і телекомунікацій.

Угода дасть змогу встановити на міжурядовому рівні правові засади для регулювання діяльності у сфері пошти і телекомунікацій між обома країнами; налагодити контакти між державними органами та приватним сектором, академічними та дослідними інститутами для обговорення наукових і технічних питань, що сприятиме пожвавленню ступеню експлуатації наявних систем зв'язку та створенню нових на взаємовигідній основі; забезпечити належний захист прав та інтересів України та Держави Ізраїль у галузі зв'язку.

Угода між урядами України та Держави Ізраїлю є важливим документом, що враховує різноманітні аспекти взаємовигідного співробітництва між обома країнами у сфері модернізації мереж зв'язку, розширення та розвитку сучасних послуг зв'язку.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також