В Киеве состоялась встреча группы экспертов стран ГУУАМ и США

01.12.2003, 11:28

28 ноября в Министерстве иностранных дел Украины состоялась встреча главы украинского МИДа Константина Грищенко с послами государств-участниц ГУУАМ и США в Украине, в которой принял участие глава Государственной таможенной службы Украины Николай Каленский. (укр.)

Зустріч проводилась з нагоди закінчення роботи в м. Київ групи експертів держав-учасниць ГУУАМ та США по розробці стратегії та плану реалізації Проекту ГУУАМ із сприяння торгівлі та транспортуванню.

В ході зустрічі учасники дали високу оцінку результатам праці спільної групи експертів і підкреслили її важливість для практичної реалізації головної мети створення ГУУАМ - забезпечення ефективного та безпечного функціонування транспортних коридорів, що проходять через країни Об'єднання, розвитку торговельних та економічних зв'язків між її членами. Посол США в Україні Джон Гербст у своєму виступі наголосив на важливості реалізації Проекту ГУУАМ із сприяння торгівлі та транспортуванню, здійснення якого слугуватиме економічному розвитку, підвищенню стабільності та безпеки в регіоні, а також зазначив те, що США і надалі надаватиме підтримку розвитку співробітництва в рамках ГУУАМ. Посли держав-учасниць ГУУАМ висловили вдячність США за фінансову, технічну і консультаційну допомогу надану експертам та Україні за чітку організацію та забезпечення роботи.

Учасники зустрічі окреслили подальші кроки з реалізації Проекту ГУУАМ із сприяння торгівлі та транспортуванню, висловили спільну думку стосовно перспективності його реалізації і залучення до участі в Проекті третіх країн, міжнародних організацій, регіональних угруповань та ініціатив.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також