Всемирный банк выделил Украине кредит в размере $250 млн.

10.12.2003, 18:38

9 декабря Совет директоров Всемирного банка единогласным решением утвердила вторую программу системного займа для Украины в размере $250 млн. (укр.)

Досягнення України щодо стабільного економічного зростання, які спостерігаються в останні роки, додають впевненості щодо майбутнього України, у тому числі, багатьом колишнім скептикам, зазначалося на засіданні ради директорів.

Спільним рішенням СБ та України другу програмну системну позику (ПСП-ІІ) розділено на два транші. Перший - $75 млн. - буде перераховано банком відразу.

Виконавчі директори СБ не піддають сумніву як процес реформ в Україні, так і його незворотність та послідовність заходів, що здійснюються. Проте вони наголосили на необхідності підвищити темп та якість структурних реформ з метою посилення позитивних зрушень на шляху економічного зростання та подолання бідності. Двохтраншеву конструкцію програмної системної позики Рада Директорів СБ вважає більш прийнятним варіантом, враховуючи незавершеність низки намічених програмою заходів та наявні політичні і економічні ризики для банку в Україні.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також